„FURTUL” S-A MUTAT PE INTERNET

Traim in realitatea in care din ce in ce mai multe lucruri se muta pe internet: afacerile, cumparaturile si… „infractiunile”.

Sa ne imaginam urmatoarea situatie, prin care unii dintre dumneavoastra deja au trecut.

Aveti un site pe care postati diverse informatii, atat de bine concepute si prezentate incat si altii le vor prezente pe site-ul lor.

In primul rand trebuie sa aflati daca cineva va fura contentul site-ului. Acest lucru este foarte usor de realizat, metodele fiind diverse. Eu va voi da doua modalitati:

– copiati o fraza din continutul site-ului dumneavoastra, adaugati ghilimelele de rigoare si dati-i search pe google. In cazul in care fraza se regaseste si in continutul altor site-uri, care nu va apartin, google-ul va descoperi instant;

– folosirea unor platforme online similare copyscape.

In urma cercetarii realizate conform celor de mai sus descoperiti, ca pe un alt site este postat exact textul care va apartine, site-ul respectiv folosindu-se de textul dumneavoastra ca si cum i-ar apartine, fara precizarea sursei.

Desi legislatia din Romania este la inceput in acest domeniu si aparent nu ati avea parghii sa actionati si sa opriti „furtul”, exista totusi actiuni pe care le puteti intreprinde.

Primul pas, dupa identificarea „hotului”, este sa-i trimiteti acestuia o notificare cerandu-i sa inceteze insusirea fara drept a contentului dumneavoastra, precizarea sursei textului sau adaugarea unui backlink. De asemenea, il puteti convoca la conciliere.

In cazul in care diferendul nu poate fi solutionat in etapa amiabila, puteti trece la urmatoarea faza, anume cea judecatoreasca, prin introducerea unei cereri de chemare in judecata impotriva celui care va copiaza contentul site-ului pentru a-l posta pe propiul site.

Dumneavoastra v-ati aflat vreodata intr-o astfel de situatie?

Daca ti-a placut articolul scris, inscrie-te aici pentru a primi altele noi.
Email saptamanal. Te poti dezabona cu un singur click cand doresti.


Have your say