Esti antreprenor online? Afla acum cum poti sa iti protejezi domeniul web!

Ca orice antreprenor care foloseste internetul pentru a-si vinde produsele si serviciile, ai inregistrat cu siguranta un domeniu web. Stiai insa ca poti fi obligat sa renunti la domeniul tau fara protectia necesara?

Afla acum cum poti sa iti protiejezi domeniul web prin inregistrarea unei marci!

Pentru inceput, trebuie sa stii ca protectia oferita de o marca inregistrata se aplica si la nivelul domeniilor web.

In lipsa inregistrarii unei marci, oricine poate merge la OSIM sa isi inregistreze o marca identica sau asemanatoare cu numele domeniul tau. Odata inregistrata, acea marca ii ofera proprietarului dreptul de a se adresa instantelor pentru a te obliga sa renunti la acel domeniu sau sa il cedezi proprietarului marcii.

Intr-o astfel de situatie, pierderile pot fi foarte mari!

In afara faptului ca vei pierde domeniul web, si odata cu acesta foarte multi clienti, vei pierde de asemenea si toti banii investiti in dezvoltare si web design, precum si banii investiti in campanii de marketing.

Doresti sa eviti o astfel de situatie?

Prin inregistrarea unei marci poti evita toate aceste pierderi, si de asemenea, vei beneficia de multe alte avantaje.
Domeniul tau va fi protejat, te vei putea adresa instantelor impotriva celor care inregistreaza domenii asemanatoare in incercarea de a-ti fura clientii.
De exemplu, daca tu detii domeniul “seo-expert.ro”, te vei putea indrepta impotriva celor care isi inregistreaza domeniul “seo-expert.net” sau “seo-expert.com” sau chiar impotriva unor domenii asemanatoare “seo-expertz.ro”.

Cum poti actiona impotriva celor ce incearca sa iti fure clientii prin inregistrarea unor domenii asemanatoare?

In primul rand, ca titularul unei marci inregistrare, te poti adresa instantelor de judecata. Problema cu aceasta abordare este ca un proces poate dura ani de zile, timp in care pierderile tale pot deveni destul de mari.

O alta posibilitate, mai eficienta, este demararea procedurii UDRP (Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy) adoptata de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).
ICANN-ul este autoritatea care controleaza toate inregistrarile de domenii din lume. Prin parcurgerea acestei proceduri care se desfasoara intr-un timp mult mai scurt decat un proces in fata instantelor de judecata veti putea sa-i obligati pe cei ce inregistreaza domenii asemanatoare cu marca si domeniul dumneavoastra fie sa renunte la acel domeniu, fie sa va cedeze domeniul respectiv.

Iti multumesc pentru ca ai citit acest articol! Ti s-a parut folositor?

Daca esti convins ca inregistrarea unei marci este urmatorul pas in dezvoltarea afacerii tale, profita acum de Oferta Speciala pentru Inregistrare Marca!


2 comentarii

 1. Sorin Vladescu - 12/10/2015 10:34

  Buna ziua,

  Cum se face atunci ca detinatorii unui domeniu care nu doresc sa-l vanda, nu pot fi obligati sa-l cedeze?
  http://www.wuerth.ro/
  Aveti idee de ce au pus cei de la Wurth un e in domeniul .ro?

  Cu bine,
  Sorin

  Răspunde
 2. Gabriel Niculescu - 18/11/2015 20:10

  Domeniu de interes inalt. Si informatii importante, unele in premiera. Multumim!

  Răspunde

Have your say